| NAŠI BANERI | 
 NAŠ BANER MOŽETE PREUZETI OVDJE
|
| Poslanici naj aktivniji meseca | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 6 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 6 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 138 dana Sre Dec 15 2010, 01:00 |
| Statistike | Imamo 5448 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Zarko Bg
Naši korisnici su poslali ukupno 100261 članaka u 7828 teme
|
| OBAVESTENJE | | FORUM CE ZARADI RADOVA NA SAJTU BITI U NAREDNIH PAR MJESECI PONEKAD I NEDOSTUAN , ZATO VAS MOLIMO ZA MALO STRPLJENJA HVALA!!!
|
| | | Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
tirol Administrator

Broj poruka: 50858 Points: 58625 Reputation: 14 Datum upisa: 25.03.2010
 | Naslov: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pet Avg 20 2010, 11:27 | |
| Uz preldzije kuliraj Nikom, mala, ne govori zbog kucnog reda da na prelu preldzija te gleda
Ref. Slusaj pjesmu, uzivaj, uz preldzije kuliraj grickacu ti uvo uz glamocko gluvo
Nikom, mala, ne govori zbog kucnog mira pusti selo, neka prognozira
Ref.
Nikom, mala, ne govori, stoput sam ti rek'o samo tajno sticemo daleko
Ref.
|
|  | | tirol Administrator

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pet Avg 20 2010, 18:55 | |
| Preldzija je to
Slusaj, 'ceri, slusaj dobro pre, pre, preldzija, preldzija je to
Ljutila se mater tvoja lomio je caca sto nemoj, 'ceri, za njega preldzija je to 2x
Ref. 2x Taj ne kosi niti cijepa drva nisi njemu, 'ceri, ni zadnja ni prva
Pricalo je selo svasta bacala je pasulj baba nemoj, 'ceri, za njega to ti je baraba 2x
Ref. 2x
Tetke su te sjetovale jadni djedo zakljucav'o a preldzija dolazio pored tebe spav'o 2x
Ref. 2x |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pet Avg 20 2010, 18:56 | |
| Evo brata
Molimo putnike za Cikago da se ukrcaju hvala
Dva sokola siva, dva rodjena brata rastase se u vihoru rata rastali se davno, a srecu se sada pjevaj, grlo, jace neg' ikada
Ref. Ja sam zelje ispunio svoje evo brata, evo krvi moje molio se, postio na vodi nema brata dok majka ne rodi
Svaki muku muci i minute broji rijesila je sudbina opet da ih spoji rastali se davno, a srecu se sada pjevaj, grlo, jace neg' ikada
Ref.
Na dvije strane svijeta provodimo dane place oko, evo moga rane rastali se davno, a srecu se sada pjevaj, grlo, jace neg' ikada
Ref.
Hvala |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pet Avg 20 2010, 19:08 | |
| Mlada iz Mrkonjic Grada
Ref. Oj, budem li se zenio ikada bice mlada iz Mrkonjic Grada
Jednom pijan u Mrkonjic svrati' dobra li je, sve cu za nju dati 2x
Ref.
Jednom pijan u Mrkonjic dodjo' bolje, braco, nikada ne prodjo' 2x
Ref.
Kad u glavi upali se zuta u Mrkonjic odem vise puta 2x
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pet Avg 20 2010, 19:53 | |
| BARABA
Ako moze jedno pivo za gospodina
Izbrio se, stavio parfema e, moj rodjo, od tog' kruva nema cure vole kad brkovi zare vole miris pive i cigare
Ref. 2x Ba, ba, baraba uvijek je u modi nemoj, pobro, to curama godi
Nemoj nikad kosu zacesljati i do grla kosulju kopcati jer baraba ne sakriva grudi to je nesto za cim cura ludi
Ref. 2x
Nemoj, rodjo, ni po zivu glavu bez rakije naruciti kavu sok i vodu izbjegavaj vazda samo tako mores biti gazda
Ref. 2x |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Sub Avg 21 2010, 19:32 | |
| Goga
Nemojte mi spominjati Gogu, biće stakla puna prikolica, ja je volim ludo, ja je volim ludo, ona nevjernica, ona nevjernica.
Ref Juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana, juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana.
Nemojte mi spominjati Gogu, to je ime vladar srca moga, ima drugih žena ima drugih žena, al Goga je Goga, al Goga je Goga.
Ref Juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana, juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana.
Kad kod braćo spomenete Gogu, konobaru natoči nam kratko, kad ljubim i pijem,kad ljubim i pijem, sve je bilo slatko.
Ref Juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana, juče sreća danas ljuta rana, šta uradi od mene Gogo Gordana. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Ned Avg 22 2010, 18:12 | |
| SAMA PALA SAMA UBILA SE
Zapjevaću samo neka zna se, sama pala sama ubila se.
Majka ćerku gurala u Drinu, majka ćerku gurala u Drinu, da je neda siromašnom sinu da je neda siromašnom sinu.
Curica se otrgnu iz ruke, curica se otrgnu iz ruke, sada živi više Banja Luke, sada živi više Banja Luke.
REF: Travu kosi, vodu nosi, popravlja tarabu, i ništa joj teško nije kad voli barabu, i ništa joj teško nije kad voli barabu.
Za kakvog je udavala teta, za kakvog je udavala teta, bogat momak sa tri fakulteta, bogat momak sa tri fakulteta.
Ne bi malu svrnuli iz puške, ne bi malu svrnuli iz puške, osjetila jake ruke muške, osjetila jake ruke muške.
Refren 2x |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Ned Avg 22 2010, 18:14 | |
| Bugojno
Vrela suza kanula u Vrbas i narusi mir zelene vode jos se sjecam onog tuznog dana kad Krajisnik sa ognjista ode
Ref. Poznajes li svoje sinove po glasu oj, Bugojno, grade na Vrbasu sav mirises tamjanom, rakijom i vinom oj, Bugojno, grade pod Kalinom
Nad Kalinom svitala je zora nad Zijamet prosu zlatnu boju zadnji put sam pogledao tada Sirenovac staru kucu moju
Ref.
Hoce srce, al' sudbina ne da ustojice da se vratim kuci starom cestom od Vakufa grada kroz Cipuljic prodjem pjevajuci
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Ned Avg 22 2010, 18:14 | |
| Manastir Krka
Godine sam proveo po svijetu ni'dje srecu nisam nas'o sebi evo, prodje deset punih ljeta ja Krajinu prepozna u tebi
Ref. 'Dje najljepse zore svicu sutra tebe ozenicu da ti ljubim bijelo lice ispred crkve Lazarice
'Dje najljepse zore svicu sutra tebe ozenicu 'dje manastir Krka stoji sastace se mili moji
Arandjela slavicemo tamo na Tromedji 'dje je crkva stara da zapjevam pjesmu s mojom bracom od Kalina do Ravnih Kotara
Ref.
Svetoga mi Arandjela, zeno vraticu se do svog rodnog sela novi zivot pocecemo tamo podicemo kucu iz pepela
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Ned Avg 22 2010, 20:05 | |
| Pismo iz Cikaga
Alo, jes' ti, burazeru molim, pa 'dje si
Stiglo meni juce pismo a u pismu slika draga javio se meni buraz iz Cikaga
Ref. Zove, zove mene, dodji, dodji brate sjetili se tebe mi smo poslacemo odmah i garantno pismo
Citam pismo, gledam sliku a srce ko bubanj lupa sve bih dao, brate, da smo sada skupa
Ref.
U pismu su i dolari posl'o ih je buraz meni porucuje, odmah u Cikago kreni
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pon Avg 23 2010, 16:13 | |
| Sana
Hajmo, brate, zapjevati do Grmeca da se cuje do Promena i Dinare pjesma neka odjekuje
Ref. Pjevao bi osam dana vesela bi dusa bila da sam tamo 'dje je Sana Krajino, majko mila u Podlugu, 'dje je Sana
Hajde, vodja, popij koju i ubij u srcu tugu ma, ne mogu, mili brate kada nisam u Podlugu
Ref.
Slomila me, brate, tuga nemastina u tudjini vraticu se 'dje je Sana vraticu se djedovini |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pon Avg 23 2010, 16:19 | |
| Place oko
Vjerov'o sam, lutanju ce jednom doci kraj da ce Bog da vidi moj zavicaj
Ref. Place oko od miline, ljudi siv me soko pod satorom budi
Po krcmama sirom svijeta placao sam ceh zamislj'o sam sator, prekrio ga snijeg
Ref.
Vjerov'o sam, jednog dana da ce proci sve sad me jutrom bude pjesme krajiske
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Pon Avg 23 2010, 16:19 | |
| Olivera
Nikud, jadan, ne mogu od rugla Olivera, strevila te kugla strevila te kugla
Drugovi se pozenili moji svaki od njih skucio je sebe a ja nisam mrdnuo sa mjesta nista mi se ne mili bez tebe
Ref. Nikud, jadan, ne mogu od rugla Olivera, strevila te kugla nikud, jadan, ne mogu od rugla Olivera, strevila te kugla strevila te kugla
Braca moja pokrivaju kuce svaki od njih svoje gnijezdo ima a ja nisam mrdnuo od sanka svima ljeto, meni uvijek zima
Ref. 2x |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Sre Avg 25 2010, 16:52 | |
| Posalji mi pismo, sejo
Posalji mi pismo, sejo u mjesecu maju da ja cujem sta se radi u mom zavicaju
Ref. Da l' je gora olistala da l' rijeka zubori moje srce istim zarom za Krajinom gori
Posalji mi pismo, sejo brisi mi suzu vrelu da ja cujem sta se radi u mom rodnom selu
Ref.
Posalji mi pismo, sejo na papiru bijelom da l' pjevaju mladi momci kad idu na prelo
Ref. |

| Naslov: Re: Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci Ned Maj 08 2011, 15:49 | |
| Viju vuci
Viju vuci neđe na planini, Glas pustili onaj malo jači, Dozivaju napaćenog brata, Što nestade po prestanku rata. Neće Bato nikom da se javi, Sam u gori krsnu slavu slavi, Gorske vile jedini mu gosti, Za grijehove Bože mu oprosti. Sudbina je da Bato ispašta, Jer mu danas pripisuju svašta, Da bi svoje grijehe okajali, Novi prilog istoriji dali. Neće Bato nikom da se javi, Sam u gori krsnu slavu slavi, Gorske vile jedini mu gosti, Za grijehove Bože mu oprosti. 'oće kola na njega da svale, Ne bil mu se dočepali glave, Al je Bato obraz založio, Pamti narod ko ga je branio. |
|  | | | | Tekstovi - Krajišnici Žare i Goci | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |